10.Burun estetiği sonrası burnum düşer mi?
Ameliyat sonrasında kıkırdak dokularda enfeksiyon, erime gibi durumlar ya da buruna darbe alınması sonucu böyle bir ihtimal olsa da pek karşılaştığım bir durum değildir.
Ameliyat sonrasında kıkırdak dokularda enfeksiyon, erime gibi durumlar ya da buruna darbe alınması sonucu böyle bir ihtimal olsa da pek karşılaştığım bir durum değildir.
Çocukların beş buçuk ila altı yaşına gelmeden kulaklarının gelişiminin neredeyse tamamlanmaktadır. Çocuklarda, bu yaştan itibaren kafasının büyümeye devam etmekte fakat kulak boyunun ve eninin neredeyse aynı kaldığını gözlemlenir. Tavsiyemiz ve yapılan bütün bilimsel araştırmaların sonucunda geldiğimiz nokta da çocukların ilkokul çağına gelmeden beş buçuk ila altı yaş arasında kepçe kulak ameliyatı olması gerekmektedir.
Ağrı kesiciler ile kontrol edilebilecek düzeyde ağrı olur.
Ameliyatta ihtiyaca göre kıkırdak çıkartılır veya mevcut kıkırdaklar şekillendirilir.
Hastanın yaşına göre lokal veya genel anestezi ile yapılabilir. Çocuklarda genel anestezi kullanılmaktadır.
Kulak arkasından yapılan kesi ile ameliyat yapılacağı için ön tarafta iz kalmaz. Kesiyi kulak arkası kıvrımda yaptığım için iz görülmemektedir.
Ameliyat sonrası kulaklarda hafif bir şişlik olur. Hastalara ameliyat sonrası bir hafta istirahat önerilir. İstirahat sonrası ise, temas içeren sportif faaliyetlerden, kulağa darbe gelmemesi için, uzak durulması tavsiye edilir. Ayrıca ameliyatın şekline göre hastalardan 2 – 4 hafta kadar kulakları korumak için tenisçi bantı takması önerilir.
Kepçe kulak ameliyatı fiyatları standart değildir. Ameliyat yapılan hastaneden, ameliyatta yapılacak işlemlere ve operasyon süresine kadar geniş bir yelpaze operasyon fiyatını belirlemektedir. Muayene ve görüşme sonrasında kulak estetiği operasyon ücretini söylenebilir.
Burun tıkanıklığı, burundan ya da genizden iltihaplı akıntı baş ve yüzde dolgunluk, bazen baş ağrısı, ağız kokusu, burun kanaması gibi belirtilerle seyreden toplumda çok sık görülen önemli bir sağlık problemidir.
Bakteriler virüsler ve mantarlara bağlı olarak oluşan, burun ve sinüs denilen burun içindeki havalı boşlukları iltihaplanmasıyla oluşur.
Kabaca dört formu mevcuttur. Hastalığın hangi forma girdiğinin tespit edilmesi, tedavi açısından da önemlidir.
Akut denilen formda gribal enfeksiyon sonrası, bu enfeksiyonun geçmemesi, uzaması ve olaya yeni mikropları eklenmesi ile oluşur. Bir ay içinde düzelebilen sinüzitlerdir. Subakut denilen form daha uzun sürer, 1-3 ay süresince devam eder. Olay 3 ayı geçiyorsa kronik olarak adlandırır.
Bazen kısa sürerek 1 ay içinde düzelen akut ataklar 6 ayda 4 kez, yılda ise 6 kereden fazla tekrarlar. Bu da rekürren (tekrarlayıcı) sinüzit olarak sınıflandırılır.
Sinüs, burun etrafındaki kemiklerin içerisinde yer alan boşluklu yapılara verilen isimdir. Yanaklarda, gözlerin ve burnun arkasında yer alan ve kanallar aracılığıyla buruna açılır. Bu yapıların amacı; burun boşluğundaki havayı ısıtması, nemlendirmesi ve filtrelemesidir. Sinüslerin sağlıklı şekilde işlev görmesi için buruna açılan bu kanalların sinüslerle burun boşluğu arasındaki hava ve salgı geçişini sağlayabilmesi gerekmektedir.
Günümüzde sinüzitlerin tedavisinin medikal yani ilaçla yapılabileceği kabul edilir. Ancak bu tedavi uzun sürelidir ve yoğun ilaç kullanımı gerektirebilir. Bu yoğun tedaviye rağmen düzeltilemeyen, hastalığın düzelmesini engelleyen yapısal bir darlığı olan, hastalığa bağlı polipler (etler) oluşmuş ya da hastalığın gözlere, beyin zarına beyne yayılması durumlarında cerrahi uygulanır.
Cerrahi işlem, genel anestezi ile uygulanır. Sonrasında kanama görülebilmesine rağmen çok sık rastlanmaz, tampon uygulanmaz ve hemen hemen hiç ağrı olmaz. Cerrahi sonrasında yoğun takip gerekir ve buruna uygulanan sprey formunda ilaçlar önerdiğimiz süreler boyunca kullanılırsa nüksler nadir görülür. Hasta açısından zahmetsiz denilebilecek bu cerrahi sonunda 7 gün sonra günlük aktivitelere dönülebilir.
Burun tıkanıklığı, yüz ve göz çevresinde ağrı, basınç ve doluluk hissi, kulakta doluluk hissi, renkli veya bulanık burun akıntısı, geniz akıntısı , öksürük, baş ağrısı ,dişte ağrı, yorgunluk,ateş gibi belirtiler görülebilmektedir.
©2024 Opr. Dr. Kadir Yıldız. Her Hakkı Saklıdır. | Bu site Ela Ajans® Yazılımları ile hazırlanmıştır.